MÆT – 5 SMÅ RETTER – 5 GRUNDSMAGE

MÆT – 5 SMÅ RETTER – 5 GRUNDSMAGE

Udkommet : Marts   Forlag : MUUSMANN

Reklame

 

SALT – SURT – SØDT – BITTERT – UMAMI

 

En lækker bog af Katrine Klinken som er kok, mad og rejseskribent, underviser, foredragsholder og kogebogsforfatter, har lavet denne skønne bog sammen med stylist og fotograf Rigetta Klint. 

 

Bogen guider med opskrifter og smukke billeder, omkring tallet 5 som optræder mange steder i bogen, 5 små retter – 5 farver – 5 grundsmage – 5 konsistenser og 5 tilberednings metoder. 

 

De 5 grundsmage optræder i retterne, hvor der altid servers 5 småretter der tager udgangs punkt i årets 12 måneder, de små retter serveres samtidig, og der er hvergang 1 x suppe, retterne indeholder meget grønt, samt fisk/skaldyr,  og ikke så meget kød. alle de små retter serveres samtidig.                                                                                                                                                                                                                                                       

 Tallet 5 er omdrejningspunkt og optræder mange gange i bogen, som feks.         

                                                                                                                                                                           

 De 5 Konsistenser :

 

  • Flydende 
  • Knasende/sprød
  • Hård/fløjlsblød  
  • Cremet/svampet
  • Sejt 

 

De 5 tilberedningsmetoder : 

 

  • Rå tilberedning
  • Kogning/dampning
  • Bagning
  • Marinering/fermentering 
  • Stegning 

 

De 5 farver : det visuelle betyder meget når der serveres et måltid, og der et tænkt over farverne og servicet ved hver ret.

 

5 Materialer ved retterne er der også tænkt på servicen, og der indgår mindst 5 forskellige materialer, tekstil – træ -horn -glas -keramik – stentøj – porcelæn og metal.

 

Bogen indeholder 36 måltider fordelt på årets 12 måneder, hvert måltid serveres smukt og smagfuldt, med sæsonens råvarer.

 

Billederne i bogen er meget inspirerende, ved hver ret er der holdbarhed samt om retten er fryseegnet, og tips til variation af retten eller ingredienserne.  



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *