MÆT – 5 SMÅ RETTER – 5 GRUNDSMAGE

Udkommet : Marts Forlag : MUUSMANN
Reklame
SALT – SURT – SØDT – BITTERT – UMAMI
En lækker bog af Katrine Klinken som er kok, mad og rejseskribent, underviser, foredragsholder og kogebogsforfatter, har lavet denne skønne bog sammen med stylist og fotograf Rigetta Klint.
Bogen guider med opskrifter og smukke billeder, omkring tallet 5 som optræder mange steder i bogen, 5 små retter – 5 farver – 5 grundsmage – 5 konsistenser og 5 tilberednings metoder.
De 5 grundsmage optræder i retterne, hvor der altid servers 5 småretter der tager udgangs punkt i årets 12 måneder, de små retter serveres samtidig, og der er hvergang 1 x suppe, retterne indeholder meget grønt, samt fisk/skaldyr, og ikke så meget kød. alle de små retter serveres samtidig.
Tallet 5 er omdrejningspunkt og optræder mange gange i bogen, som feks.
De 5 Konsistenser :
- Flydende
- Knasende/sprød
- Hård/fløjlsblød
- Cremet/svampet
- Sejt
De 5 tilberedningsmetoder :
- Rå tilberedning
- Kogning/dampning
- Bagning
- Marinering/fermentering
- Stegning
De 5 farver : det visuelle betyder meget når der serveres et måltid, og der et tænkt over farverne og servicet ved hver ret.
5 Materialer ved retterne er der også tænkt på servicen, og der indgår mindst 5 forskellige materialer, tekstil – træ -horn -glas -keramik – stentøj – porcelæn og metal.
Bogen indeholder 36 måltider fordelt på årets 12 måneder, hvert måltid serveres smukt og smagfuldt, med sæsonens råvarer.
Billederne i bogen er meget inspirerende, ved hver ret er der holdbarhed samt om retten er fryseegnet, og tips til variation af retten eller ingredienserne.