Drivning af blomstrende grene Forsythia

Drivning af blomstrende grene Forsythia

Tyvstart foråret med drivning af nogle af havens grene.

Grene der er gode til drivning.
  • Blodribs kan drives indedøre fra januar
  • Birk, troldnød, og hassel kan drives fra januar
  • prydkirsebær, kirsebær, mandel, pil og mirbel kan drives fra februar
  • pærer og æble kan drives fra marts
  • magnolie kan drives fra april
  • forsythia kan drives marts

Forsythia – Vårguld

Elsket og hadet.

Forsytia er nemme at drive,  jeg er ikke vild med gule blomster, men til påske syntes jeg de er meget fine, og tager dem gerne ind, vårguld er deres kælenavn. forsythia er det ultimative symbol på påsken, den er i familie med olivenfamilien, og er opkaldt efter den skotske botaniker, William Forsyth      (1737-1804), der engang var kongelig engelsk chefgartner.

 

Det lysende gule blomsterflor langs den træagtige gren har givet den tilnavnet Easter Tree (påsketræ) som olivengrenen symboliserer den håb og forventning, blomsterne ses før løvspring. når forsythia smider blomsterne, er det tid til at tage havesaksen frem. og klippe den som en busk man skal altså klippe grene og ikke form, fjern de ældre grene nede ved jorden.

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *