Valmue Lilac Pompom

Valmue Lilac Pompom

Jeg har for forsøgt mig med at så et skærebed i år, efter at jeg har set så mange på instagram der har det og laver de smukkeste buketter med blomster fra deres haven, så tænkte jeg,det ville jeg også forsøge mig med, og selvfølgelig kunne jeg ikke begrænse mig, da der skulle købes frø. så jeg havde for mange frø til pladsen som er 130 x 6 meter, og fik kun 1 række af hver blomst. Det laver jeg selvfølgelig om på næste år, med mere plads.

 

Nogle af de smukke blomster, som jeg fik sået i mit skærebed var disse smukke valmuer.

Lilac Pompom Papaver Somniferum -pæonvalmue og er svagt lyselilla. og blomsten ligner små fjer der er sat sammen. det er en rigtig skønhed. som jeg er meget vild med.

Selv om den ikke egner sig til snitblomst, da den taber bladene, efter 1-2 dage, skal jeg have den i haven næste år, den er så smuk, den bliver ca 70-80  cm høj, hvis man skal bruge dem i buketter skal man plukke dem om morgnen og gerne i knop. Næste år drysser jeg dem i et af mine staude bede. Da frøene er meget små blander jeg dem med lidt sand, nogle vil jeg så i jan -feb for at få en tidlig blomstring.

Denne her skal også helst såes direkte på voksestedet. og egner sig ikke til forspiring inde døre, som jeg havde gjort. Ja der er meget at lære nå man starter på en ny hobby.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *