Rabarbertærte med marengs

Rabarbertærte med marengs

Ingredienser til rabarbertærte med marengs 8 personer 

 

DEJ :

200 g kagehvedemel

70 g flormelis

100 g smør

1 æg

 

RABARBERKOMPOT :

ca 300 g rabarberkompot. ( der kan sagtens bruges anden frugt. Blommer eller  stikkelsbær )

Jeg har brugt det kompot der var til overs efter jeg havde lavet Rabarbersaft med ingefær

½ kg Rabarber

100 g sukker

½ vaniljestang

 

 

Marengs :

2 æggehvider

125 g sukker

spiseligeblomster

 

 

 

DEJ : Kom kagehvedemelet og flormelis i en skål, smuldr smørret heri. Saml dejen med ægget. Stil dejen koldt mindst 1 time, før den rulles ud.

 

Rabarberkompot :

Rens rabarberne og skær dem i mindrestykker ca 1 cm, kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde og kog op under svag varme under omrøring til du syntes kompotten er som du ønsker det. afkøl kompotten.

 

TÆRTE : 

Smør en tærteform, og rul dejen ud så den passer til formen. fold godt ind i kanten. og fjern      ovenskyderne dej. Prik bunden med en gaffel, læg bagepapir over bunden og fyld med tørrede bønner, eller tærtekugler. Bag bunden ved 200 grader i ca 15 minutter. fjern bønner og bagepapir, og sænk varmen til 150 grader.

MARENGS : 

Pisk æggehviderne helt stive. tilsæt gradvist sukkeret, og pisk yderligere til en tyk marengs.            Fordel rabarberkompotten på tærtebunden, og top med marengs. Bag tærten i ca 20 minutter til overfladen er lysebrun. Afkøl tærten, før den serveres med et drys af spiselige blomster.

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.