SOLSIKKE – Helianthus annuus

SOLSIKKE – Helianthus annuus

Skønne solsikker sommeren 2018

 

Gule blomster er hadet og elsket, jeg ikke vild med gule blomster. Men alligevel, er de at finde hos mig både inde og ude nogle gange om året. Og her om sommeren i August måned er de inde og ude i skikkelse af de høje dekorative solsikker.

Solsikker er heliotropiske. De vender sig mod solen og følger dens bane over himlen. Som ægte soldyrkere. Solsikker holder af en vokseplads i fuld sol, masser af vand og gødning, jeg gøder mine ved hver anden vanding. solsikker kan sås direkte på voksestedet fra midt maj. man får større og kraftigere planter ved at forspire, jeg syntes dog tit mine bliver ranglede, hvis jeg forspirer, så jeg sår på voksestedet.

 

Disse her gule solsikker er Bismarckianus

Solsikke kan blive op til 3 meter, alt efter sort/art kan blomsterhovedet eller blomsterkurven have en diameter på 5 – 50 cm.

Jeg sår altid forskellige i gule – brune farver, nogle gange bliver de flotte og kraftige, andre gange ranglede og små. det er uvist hvad jeg gør anderledes, men solsikker sår jeg altså hver år i haven, næste år udvider jeg med nogle af de smukke hvide solsikker.

 

Disse solsikker i brændte farver er absolut mine ynglings. Det er Solsikker Red Sun

 

En smuk hvid solsikke med et stort hoved ca 15 cm i diameter.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *