Delphinium Ajacis – ridderspore

Delphinium Ajacis – ridderspore

Ugens blomst er Delphinium Ajacis i Danmark kendt under navnet ridderspore,  det siges den har fået sit navn,  fordi blomsten minder om en ridders spore.  Dens latinske navn Delphinium betyder “delfin”.

Delphinium Ajacis hører til ranunkelfamilien ligesom smørblomsten og den symboliser en sorgløs sjæl.  Altså en perfekt blomst i haven og i buketter.  Og som andre blomster i ranunkel familien er den giftig.

Findes som staude og som efterårs såede sommerblomst- enårig.

 

En god høj staude som stråler smukt i staudebedet,  samt en skøn sommer blomst  der bør sås  i skærerhaven,  kan tåle let skygge og fuld sol, bare jorden ikke bliver for tør. om vinteren er det godt at dække dem til med blade eller grangrene.

Blomsterne sidder samlet i store endestillede klaser,  selve blomsterne kan være i alle nuancer indenfor blå,  lilla, og til det hvidelige,  blomsterne kan være enkelte eller fyldte.  blomstringstiden, er fra juni og når de er afblomstret,  kan man klippe dem ned og vil få et nyt blomsterflor i september – oktober.

Jeg har dem som stauder i mit store staudebed,  i blå toner, lilla toner samt hvid, og jeg købte 1 i år i meget mørk lilla, den glæder jeg mig til at se igen næste år. Jeg sår dem også i skærehaven, Hvis du skal det bør de sås om efteråret da de helst skal have lidt frost.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *