KRYDRET FRA ROSENBLADE TIL RAS EL HANOUT

KRYDRET FRA ROSENBLADE TIL RAS EL HANOUT

FORLAG : Politikens forlag  FORFATTER : Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

UDKOMMET : 23 August 2018

REKLAME

 

80 skønne opskrifter fra Marrakech er der i denne bog, krydret fra rosenblade til ras el hanout. skrevet af mine 2 ynglings madskribenter. Ditte Ingemann & Anne Hjernøe.

Bogen er fyldt med de smukkeste farverige billeder. og opskrifter som er nemme, som kan laves uden for mange krævende processer, samt med råvarer som er nemme at få indkøbt.

Bogen er delt op i 80 farverige opskrifter.  krydderiblandinger – brød – dip & syltede sager – kolde & varme salater – grøntsagsretter – fisk & skaldyr – kylling, okse & lam – desserter og søde sager. 

 

 Kapitlet Krydderiblandinger.

 

  • Dukkah med sesam
  • Za`atar
  • Ras el Hanout
  • Ingefærrub med citrus & roser

 

Kapitlet brød. 

 

  • Klassisk marokkansk brød
  • Msemmen
  • Pita

 

Kapitlet Dip & syltede sager 

 

  • Bønnehummus
  • Myntedip
  • Harissa
  • Nøddedip
  • Baba ganoush
  • Hjemmelavet tahin
  • Chermoula
  • Ajvar

Og mange mange andre skønne ting fra det marokkanske køkken, som jeg glæder mig til at prøve, Marokko har altid været meget dragende på mig med deres krydderibjerge, og smukke farver, jeg er så vild med denne bog, og har selv bestilt en tur til marrakech,  til Januar. Så efteråret skal bruges på at lave ting efter denne bog.

 

Kolde & varme salater 

 

  • Olivensalat med kikærter & saltet citron
  • Bagte gulerødder med rød dukkah
  • Appelsinsalat med grape & ristede mandler
  • Sprøde pastinakker med sød tahindressing
  • Helt bagt blomkål med spicy rub og ajvar

Dette er et lille udpluk af hvad dette kapitel indeholder.

 

Grøntsagsretter – her vælger jeg også nogle ud fra kapitlet

 

  • Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter
  • Empanadas møder samosa
  • Sprøde squashfritter med avocadocreme
  • Krydret blomkålssuppe med myntedip & sprøde kikærter
  • Kikærtepandekager med grøntsager & labneh

 

Dernæst kommer der er kapitel med fisk og skaldyr, det er ikke noget jeg laver meget, jeg er ikke vild med fisk og skaldyr, så det kapitel bliver et til manden her hjemme hos os.

Kapitel 7 omhandler Kylling, okse & lam, også et dejligt inspirerende kapitel. som jeg også kommer til at bruge meget.

 

Sidste kapitel omhandler Desserter og andre søde sager, det kan alle vist lide. Her er et lille udvalg af nogle af dem.

  • Citruskugler med dadler og kardemomme
  • Mandelkager med appelsin
  • Gulerodssmoothie med gurkemeje og kokos
  • Muskatlassi med smag af mango

 

Jeg er vild med denne bog og som tidligere skrevet, glæder jeg mig rigtig meget til jeg selv drager til Marokko Marrakech.

 

Jeg er vild med Dukkah, her har jeg lavet rød dukkah efter bogen. jeg bruger dukkah til rigtig mange ting.

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *