VILD MED BØNNER OG ALVERDENS BÆLGFRUGTER

VILD MED BØNNER OG ALVERDENS BÆLGFRUGTER

FORLAG : Muusmann            FORFATTER : Marie Melchior

UDKOMMET  : Oktober 2018      REKLAME

 

Bønner Ærter og Linser det er ikke noget jeg har gjort meget ud af at bruge i køkkenet, jeg har brugt ærter friske og fra frost, frosene bønner og edamamebønner, og det var vist det. Men det sidste ½ år har vi sat vores kødforbrug ned, og der er begyndt at komme ting ind i køkkenet som for os er nye. Blandt andet bønner og kikærter.

 

BØNNER – ÆRTER  OG LINSER – er absolut noget vi skal spise mere af her hjemme, og jeg er vild med denne bog som afliver myten med det er besværligt. Vild med bønner indeholder 50 opskrifter på, hvordan man kan anvende bønner, linser og ærter, både tørrede, på dåse og de  friske.

 

Som skrevet indeholder bogen  vild med bønner 50 opskrifter, de er inddelt i KIKÆRTER – LINSER – BØNNER – FRISKE ÆRTER- FRISKE BØNNER  SAMT KAKAOBØNNER. Her et lille udpluk af nogle af opskrifterene fra vild med bønner.

 

KIKÆRTER

 • Klassisk hummus
 • Ristede kikærter
 • Kikærtepurre
 • Falafler
 • Oksedeller med kikærter

 

LINSER

 • Spirede Linser
 • Grøn linsesuppe
 • Dhal med orange linser
 • Bananmuffins med linser

 

BØNNER

 • Bønnedip
 • Minestrone med pesto
 • Regnbuesalat
 • Citronkage med bønner

 

FRISKE ÆRTER

 • Ærtepesto
 • Ærtesuppe
 • Risotto med ærter

 

FRISKE BØNNER

 • Pesto med hestebønner
 • Quiche med snitbønner
 • Bønnefritter

 

KAKAOBØNNER

 • Kakao-oliven
 • Brownie
 • ChokoladeCookies

 

Dette er et lille udpluk af nogle af de skønne opskrifter som denne bog indeholder. Ved hver opskrift er der et  lækkert billede som viser opskriften. Og ved hvert nyt kapitel er der beskrivelse af oprindelse – arter – smag og egenskaber –  hvordan bruges ingredienserne -tilberedning og til sidst opbevaring. det er et kæmpe plus med den information syntes jeg som er nybegynder i Bønner, ærter og linsernes verden

 

Ude i den store verden har man siden tidernes morgen spist bønner og bælgfrugter – tænk bare på chili con carne med tørrede bønner fra Sydstaterne, dhal med linser fra Indien, hummus og falafel med kikærter fra Mellemøsten.

 

En rigtig dejlig bog som jeg vil bruge meget og glæder mig til at blive inspireret af.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *