MEYERS GLUTENFRI BAGESKOLE

MEYERS GLUTENFRI BAGESKOLE

 

FORLAG : Lindhardt og Ringhof                       FORFATTER : Meyers Madhus

UDKOMMET  : 23 Oktober 2018

REKLAME

 

 

Saftigt og velsmagende brød og kager uden gluten,  en nyhed fra Mayers madhus som i denne bog lover os saftigt velsmagende opskrifter på.  Brød, boller, pandekager, vafler, madbrød, pizza, madtærter, tærter med bær, kanelsnegle, lagkage, cookies og masser af skærekage.  Og her kommer man da ikke til at mangle opskrifter,  hvis man er nødsaget til at bage glutefrit. Det er jeg ikke,  jeg kan bare godt lide at der er alternative opskrifter på bagværk og kager.  Så jeg glæder mig til at prøve nogle af opskrifterene af.

 

Bogen beskriver de forskellige glutenfri ingredienser som bruges – Havre – Hirse – Majs – Boghvede – Ris – Teff – Sorghum/Durra – kikærter – Quinoa – Mandel – Kastanje.  mange af dem kender jeg ikke som mel, det glæder jeg mig til at prøve.  Så er der lidt læsestof om konsistensgivere til bagværk og kager.  Dernæst skal vi kigge lidt på grundteknikker.

 

Et lille udpluk af nogle af de opskrifter der findes i denne bog  Meyers glutenfri bageskole. 

 

BRØD OG BOLLER 

  • Grundsurdej
  • Havreboller med græskarkerner
  • Boghvedeboller med sprøde kerner
  • Chiaboller
  • Hirsebrød
  • Boghvedebrød
  • Sesambrød
  • olivenbrød

 

KERNEBRØD 

  • Kernemuffin med æble og kanel
  • Knækbrød med nødder og frø
  • Salte aniskiks

 

MADBRØD 

  • Foccacia
  • Boghvedepandekager
  • Løgtærte
  • Madbrød
  • Brødstænger

SØDT BAGVÆRK – KAGER & TÆRTER

  • Scones
  • Kanelsnegle
  • Brunsviger
  • Appelsinkage
  • Citronmåne
  • Chokoladekage
  • Drømmekage
  • Banan- kokoskage
  • Havrecookies

 

Med alle disse skønne opskrifter på mange af klassikerne er der ingen undskyldning for ikke at prøve at bage glutenfrit.  En dejlig bog med en del læsestof da der er forskel på at bage når det er glutenfrit,  der bruges meget mere vand,  og dejen tit skal koldhæves mindst 8 timer.

 

 

 



2 thoughts on “MEYERS GLUTENFRI BAGESKOLE”

  • Er det korrekt med 625 g vand i opskriften glutenfri boghvedeboller, har lige lavet dejen, og synes at den er meget flydende?

    • Hej Helle

      Jeg håber du har fundet ud af det med væsken i opskriften, jeg har anmeldt bogen,
      jeg ved ikke om alle opskrifter passer, men det håber jeg da de gør

      god bagning Marianne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *