DET PLANTEBASEREDE BASSISKØKKEN

DET PLANTEBASEREDE BASSISKØKKEN

FORLAG : Muusmann                          FORFATTER : Maria Rohde Madsen

UDKOMMET : November 2018

REKLAME

 

Veganer – Vegetar – Flexitar  samt plantebaserede kost er bare nogle måder man kan leve på, flere og flere vælger forskellige fødevare fra. og den plantebaserede kost kan købes i alm dagligevare butikker. Det er således nemt for den enkelte forbruger at tilvælge, spændene veganske produkter. Vegetar resturanter er mere populært end nogle sinde.

Maria Rohde Madsen som har skrevet bogen.  Det plantebaserede bassiskøkken begyndte selv at spise plantebaseret kost i foråret 2016. Maria er grafisk designer, spirende fotograf og nyopstartet iværksætter.

Bogen Det plantebaserede bassiskøkken. er en bog der fortæller om  hvad forskellen på en planteæder og en veganer/vegetar. Vi får historien om hvorfor Maria valgte at blive planteæder. Og så er der så mange skønne opskrifter med plantebaserede kost, Bogen indeholder en liste med råvare som Maria bruger i sit køkken. En super guide til selv at komme igang med at få styr på råvarerene, så skriver Maria lidt om redskaberne hun har i sit køkken, og det ligner det de fleste har.

FOODPREPPING

At forberede bælgfrugter, grøntsager og andre basisprodukter er en rigtig god til hvis man ønsker at spise og leve sunder, det gør det nemmere i en presset hverdag, bogen indeholder el kapitel om emnet.

 

OPSKRIFTERENE 

Er opdelt i en masse kapitler, jeg viser her et lille udpluk af nogle af opskrifterne  fra kapitlet.  DRESSING, DIP & PÅLÆG – TOPPINGS & TILBEHØR – DELLER, FARS & SAUCER – DRIKKE – MORGENMAD – FROKOST & AFTENSMAD – DESSERTER OG SØDT

BASSISOPSTRIFTER :

  • Havremælk
  • Mandelfløde
  • Kokosyoughurt
  • Chia-og hørfrøæg
  • Dadelpuré
  • Mandelsmør

 

BRØD & BAGVÆRK :

  • Madpandekager
  • fladbrød
  • knækbrød

 

DRESSING, DIP & PÅLÆG

  • Svampepostej
  • Ærtespread med chili
  • Mojo – spread med bagt snackpeber og mandler
  • Pink hummus med bagt rødbede
  • Sennep
  • Bearnaisedip
  • Bønnespread med solsikkekerner og krydderurter

 

TOPPINGS & TILBEHØR

  • Sweet potato med fries med timian
  • svampebacon
  • Saltede græskarkerner
  • Grillede edamameønner med teriyaki

 

 

DELLER,  FARS & SAUCER

  • Grøn karrysauce med kokosmælk
  • Svampesauce
  • Deller med ærter og linser
  • Deller med svampe og sorte bønner

 

DRIKKE

  • Skovbærsaft med appelsin og vanilje
  • Skovbær-smoothie med balsamico
  • Pina Colada smoothie

MORGENMAD

  • Scrambled tofu med spinat, ristede svampe og bagte tomater
  • Boghvedegrød med appelsin, karamelsauce og saltede græskarkerner
  • Havregrød med mandelmælk, æble, brombær og saltede græskarkerner

 

FROKOST & AFFTENSMAD

  • Burger med grønt, bønnedeller og sweet potato fries
  • Pasta med svampesauce, grønt guacamole, salsa og spicy mandler
  • stjerneskud med grønt, paneret tofu, remolade og citron
  • Pizza med tomat, marineret artiskok ostesauce og pesto

 

DESSERTER & SØDT 

  • Romkugler med mandler, kakao og jordbær
  • Bananbrød med mørk chokolade
  • Æblekage med kokosflødeskum
  • Pistacekugler med kokos og lime
  • Farverige ispinde

 

Dette er lidt om hvad bogen Det plantebaserede bassiskøkken indeholder, det er en bog jeg nok skal finde megen inspiration i, vi spiser alt her hjemme med har 1-2 kødfrie dage om ugen ca.

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *