DET PLANTEBASEREDE BASSISKØKKEN

FORLAG : Muusmann FORFATTER : Maria Rohde Madsen
UDKOMMET : November 2018
REKLAME
Veganer – Vegetar – Flexitar samt plantebaserede kost er bare nogle måder man kan leve på, flere og flere vælger forskellige fødevare fra. og den plantebaserede kost kan købes i alm dagligevare butikker. Det er således nemt for den enkelte forbruger at tilvælge, spændene veganske produkter. Vegetar resturanter er mere populært end nogle sinde.
Maria Rohde Madsen som har skrevet bogen. Det plantebaserede bassiskøkken begyndte selv at spise plantebaseret kost i foråret 2016. Maria er grafisk designer, spirende fotograf og nyopstartet iværksætter.
Bogen Det plantebaserede bassiskøkken. er en bog der fortæller om hvad forskellen på en planteæder og en veganer/vegetar. Vi får historien om hvorfor Maria valgte at blive planteæder. Og så er der så mange skønne opskrifter med plantebaserede kost, Bogen indeholder en liste med råvare som Maria bruger i sit køkken. En super guide til selv at komme igang med at få styr på råvarerene, så skriver Maria lidt om redskaberne hun har i sit køkken, og det ligner det de fleste har.
FOODPREPPING
At forberede bælgfrugter, grøntsager og andre basisprodukter er en rigtig god til hvis man ønsker at spise og leve sunder, det gør det nemmere i en presset hverdag, bogen indeholder el kapitel om emnet.
OPSKRIFTERENE
Er opdelt i en masse kapitler, jeg viser her et lille udpluk af nogle af opskrifterne fra kapitlet. DRESSING, DIP & PÅLÆG – TOPPINGS & TILBEHØR – DELLER, FARS & SAUCER – DRIKKE – MORGENMAD – FROKOST & AFTENSMAD – DESSERTER OG SØDT
BASSISOPSTRIFTER :
- Havremælk
- Mandelfløde
- Kokosyoughurt
- Chia-og hørfrøæg
- Dadelpuré
- Mandelsmør
BRØD & BAGVÆRK :
- Madpandekager
- fladbrød
- knækbrød
DRESSING, DIP & PÅLÆG
- Svampepostej
- Ærtespread med chili
- Mojo – spread med bagt snackpeber og mandler
- Pink hummus med bagt rødbede
- Sennep
- Bearnaisedip
- Bønnespread med solsikkekerner og krydderurter
TOPPINGS & TILBEHØR
- Sweet potato med fries med timian
- svampebacon
- Saltede græskarkerner
- Grillede edamameønner med teriyaki
DELLER, FARS & SAUCER
- Grøn karrysauce med kokosmælk
- Svampesauce
- Deller med ærter og linser
- Deller med svampe og sorte bønner
DRIKKE
- Skovbærsaft med appelsin og vanilje
- Skovbær-smoothie med balsamico
- Pina Colada smoothie
MORGENMAD
- Scrambled tofu med spinat, ristede svampe og bagte tomater
- Boghvedegrød med appelsin, karamelsauce og saltede græskarkerner
- Havregrød med mandelmælk, æble, brombær og saltede græskarkerner
FROKOST & AFFTENSMAD
- Burger med grønt, bønnedeller og sweet potato fries
- Pasta med svampesauce, grønt guacamole, salsa og spicy mandler
- stjerneskud med grønt, paneret tofu, remolade og citron
- Pizza med tomat, marineret artiskok ostesauce og pesto
DESSERTER & SØDT
- Romkugler med mandler, kakao og jordbær
- Bananbrød med mørk chokolade
- Æblekage med kokosflødeskum
- Pistacekugler med kokos og lime
- Farverige ispinde
Dette er lidt om hvad bogen Det plantebaserede bassiskøkken indeholder, det er en bog jeg nok skal finde megen inspiration i, vi spiser alt her hjemme med har 1-2 kødfrie dage om ugen ca.