KRYDDER SNAPS

KRYDDER SNAPS

FORLAG : Politikens Forlag               FORFATTER : Anne Hjernøe

UDKOMMET  9 November

REKLAME

 

Politikens bog om kryddersnaps Her kan du læse alt hvad man bør vide for at komme igang med at lave sin egen familie kryddersnaps  eller sin egen gin, at lave sig egen kryddersnaps har der altid været nogen der gjorde, men flere og flere syntes det er skægt at gå en tur ud i naturen og sanke ting til en familie kryddersnaps. Jeg har i år lavet 2 kryddersnapse til vores julefrokoster. En med appelsin/vanilje og en med Jordbær/hyldeblomst

Anne Hjernøe har de sidste 25 år eksperimenteret med at lave kryddersnaps til alle anledninger. Fra de søde likører, over de klassiske bjedsk og til de mere kreative typer med spændende krydderier fra køkkenskuffen.

Kryddersnaps kan anvendes til meget mere, end de fleste aner. Anne bruger de sødlige typer kryddersnaps som bund i cocktails, hælder champagne på dem, så de bliver til Kir Royal eller de mere klassiske bruges til gode frokoster. De krydrede typer passer fx godt til det store ostebord eller i en spændende gløgg.

Bogen Kryddersnaps fortæller lidt om kryddersnaps før og nu, hvilke typer alkohol er gode, trækketider. De nødvendige remedier, holdbarhed og opbevarning. Giftige planter i naturen. Og så er der 30 klassiske opskrifter på Kryddersnapse det er snapse som er blevet lavet gennem generationer i hundredevis af år. Ved hver opskrift er der en beskrivelse af ingrediensen, hvor findes den hvornår er den klar og sådan.

 

KLASSISK OPSKRIFT PÅ KRYDDERSNAPS 

 • Brandnælde
 • Hassel
 • Havtorn
 • Hyldeblomst
 • Rejfran
 • Rønnebær
 • Valnød

Dette var et lille udpluk af nogle af Kryddersnapsene, jeg er ikke en rigtig kryddersnaps fan,  jeg drikker det faktisk kun til jul og påske. Men jeg kan se at jeg må igang til foråret med at lave nogle kryddersnaps om ikke andet så til værtinde gaver.

Bogen har også en del opskrifter på kryddersnaps på frugter, det tænker jeg kunne være mere mig da frugt tit afgiver sødme og mere smag.

 

KRYDDERSNAPS PÅ FRUGTER

 • Appelsin
 • Brombær
 • Lakridsrod
 • Nektarin
 • Rabarber
 • Ribs
 • Solbær
 • Æble

Dernæst kommer der en del opskrifter på krydrede snapseblandinger, og som Anne skriver egner de snaps sig godt til det kolde vinterhalvår og vores kraftige kost.

 • Aldehånde og sortpeber snaps
 • Chili- og citronsnaps
 • Granatæblesnaps
 • julesnaps
 • peberrodsnaps
 • Vintersnaps

 

Der er også nogle opskrifter på hjemmelavet gin. Bagerst i bogen findes en oversigt over sæson og indsamlingssteder for planter til kryddersnaps. Sæson oversigt over krydderurter og sidst et sæson oversigts kort for frugter og bær m.m.

 

Mangler du en gave til en kreativ person, vil jeg anbefale denne bogSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *