SANKE Det gastronomiske måltid med omtanke

SANKE                        Det gastronomiske måltid med omtanke

FORLAG : Muusmann        FORFATTER : Githa Bennorth

UDKOMMET : November 2018

Reklame 

Tag naturen med på spisebordet, dem som følger med her og på min IG profil @madogblomster ved at jeg er vild med at finde/sanke ting i naturen og bruge det i madlavningen.                                                                                      med denne skønne bog kan jeg nu     
bringer naturen ind på spisebordet på res­taurantniveau, bogen viser de vildeste anretninger til lækre og smagfulde måder at bruge de enorme resurser på, som står lige uden for hoveddøren. 

Lidt af de smukke billeder fra bogen.

Bogen starter med at Githa Bennorth fortæller om sig selv, Githa er uddannet smørrebrødsjomfru og har arbejdet med gastronomi i mere end 30 år. I sin lange karriere har hun bl.a. været med til at udvikle “smushien” for Royal Smushi Café, været køkkenchef på Akvavitten og Suffragetten, og senest blev hun nr. 3 i Masterchef 2018 på TV3. I dag er hun selvstændig som gastronomisk konsulent. 

Så er det et par sider med tips og råd til at sanke.                                                  Så er der en del sider med billeder og tekst af nogle,  nemme ting at finde ude i naturen, hvad den fundene ting egner sig godt til, hvornår den er i sæson. 

Så er de et rigtigt skønt kapitel med hvor, planter, bær, urter osv.. er nemme at finde – løvskov -nåleskov -mark og eng – hegn – strand det er rigtigt godt med sådan en guideline.         

Dernæst kommer en sæson oversigt, så det er nemt at få et overblik over hvad der er at finde uden for hoveddøren. Bogen er simpelt hen så nem og overskuelig med de sider, der findes også smagsindeks  over urter -planter -og bær, der er listede 29 ingredienser op der kan sankes, så der er noget for enhver smag og til mange formål. 

Lidt af hvad der findes i bogen 

GRUNDOPSKRIFTER 

 • Olie
 • Eddike
 • Syltelage 
 • Chutney
 • Gele                                                                                                

TILBEHØR TIL MADEN 

 • Mayonnaise
 • Nordisk pesto
 • Vinaigrette

LIDT AF HVAD DU OGSÅ KAN LAVE 

 • Blomstersalat 
 •  Skotske æg med urter og ramsløgsmayo
 • Pandebrød med urter
 • Grøn Coleslaw
 • Ramsløgshollandaise
 • Svinemørbrad med blommer, bær og urter 
 • krydrede kammerjunker til koldskål 

Nu siger vi snart farvel til 2018 og goddag til 2019. Jeg er sikker på 2019 bliver et år hvor der kommer mere fokus på hvad der er af spiseligt i naturen, jeg vil prøve om vi her hjemme kan bruge noget som vi har sanket 1- 2 gange om ugen.  Og hvis du også vil prøve kræfter med det. vil jeg anbefale denne bog som giver et fint overblik således at man kan starte.

GOD FORNØJELSE MED AT SANKE 2019 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *