YVES SAINT LAURENT JARDIN MAJORELLE

YVES SAINT LAURENT JARDIN MAJORELLE

Januar 2019 besøgte jeg Marokko Marrakesh og selvfølgelig skulle jeg besøge Jardin Majorelle Yves Sain Laurent, haven som Yves Saint Laurent og Pierre bergè boede meget i fra 1980. Haven er et smukt åndehul i hektiske Marrakesh. Haven er med smalle stier som snor sig rundt blandt bambus, kaktus, og palmer. De gennemgående farver er de støvede grønne og grå fra kaktuserne, som brydes af stærk blå, grøn, og og gul, farver som optræder på klinker, havebassin og krukker rundt omkring som farve spot.

I haven er der en kanal der munder ud i et stort bassin, dette lille bassin byder en velkommen.

Vi var heldige at der ikke var så mange mennesker da vi kom, vi var der da de åbnede. da vi gik var der kommet rigtig mange mennesker i haven, jeg vil anbefale at man kommer når de åbner. Da det er hyggeligere og nemmere at tage billeder.

Smukke palmer og kaktuser

Trappen op til det store bassin

Haven var oprindeligt lavet af den franske maler Jacques Majorelle (1886-1962) Efter at Majorelle´s død var det planen at rive huset ned og bygge et hotel, da det kom Yves Saint Laurent og Pierre Bergè for øre, besluttede de at købe haven og huset, de satte huset i stand og malede det den særlige blå farve, farven har fået sit eget navn efter maleren og hedder Majorelle-blå, haven var noget forsømt da de overtog hus og have, de genetablerede det hele i Majorelles ånd.

Som tidligere skrevet er haven et besøg værd, i oktober 2017 åbnede musset med nogle af Yves Saint Laurents Couture kreationer, som han skabte fra 1974 – 2002. Desværre måtte man ikke tage billeder. der er også en lille biograf som viser er 20 minutters film med Yves Saint Laurent`s modeshow, (den bør man give sig tid til at se) samt der findes en boghandel med masser af bøger, kort og anden soveniers.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *