JORDBÆRTÆRTE

JORDBÆRTÆRTE

Sommer lig med koldskål og jordbærtærte, jeg er vild med begge ting og kan ikke vælge hvis jeg skulle, jeg har lavet mange jordbærtærter igennem årene og det kan man heldigvis  lave næsten hele året, selvfølgelig smager det bedst med danske jordbær, men jeg syntes godt man kan få jordbær der smager af lidt nu, denne er med jordbærcreme, jordbær og pistacie nødder.

Indeholder reklame link

Ingredienser til jordbærtærten 

1 aflang tærteform med løs bund

Mazarinbund:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g smør (stuetemperatur)
3 g æg
40 g Kagehvedemel
100g mørk chokolade

Jordbærcreme 

250 g frosne jordbær

100 g flormelis

5 blade husblas

1 dl piskefløde

Sådan laver du marcipanbunden 

Marcipanen  og sukkeret røres sammen, i en røremaskine og smørret tilsættes lidt efter lidt. Tilsæt derefter to æg –  Tilsæt halvdelen af melet, og når det er rørt godt sammen, røres sidste æg i sammen med resten af  melet.

Marcipanbunden bages 20-25 min. ved 200 grader, til den er gylden. Når bunden er afkølet, pensler du bunden med chokolade, der forsigtigt er smeltet i et vandband eller mikroovn.

Når bunden er kølet af laves Jordbærcremen og kommes på.

Sådan laver du jordbærcremen 

De frosne jordbær optøes og blendes med flormelis, husblasen udblødes i vand, knuges fri for væde og smeltes i 1 spsk varmt vand, derefter røres det i jordbærpureen. Pisk fløden stiv og når jordbærblandingen har stået lidt og stivnet røres den stiftpiskede fløde i.

Jordbærcremen kommes på bunden og der pyntes med jordbær, hvis du vil have jordbærtærten til se ud som hos bageren, smeltes lidt ribsgele i mikro ovnen, og kommes oven på tærten. Til sidst pyntes med hakket pistacie nødder.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *