Livsstils blog om mad, blomster og borddækning

HINDBÆRSNITTER

HINDBÆRSNITTER

Min mors opskrift på mørdej, er fra hun gik i skole og den er super nem 300-200-100 og så lige et æg kan man huske den opskrift, har man en lækker mørdej, som kan bruges til mange ting.

Delvist sponsorende indlæg.

Småkager – tærter og linser.

300g mel + 200g smør + 100g sukker og 1 æg – og du har den dejligste mørdej.

  • Start med at blande mel og sukker sammen, hak den kolde smør og kom den i.
  • Smuldr dejen med fingerne så der ikke er flere klumper af smør, og så tilsætter du ægget og samler dejen, til den er ensartet.
  • Saml dejen og kom den i en frysepose i køleskabet mindst ½ time
  • Din mørdej kan fryses

HINDBÆRSNITTER

  • Start med at lave en mørdej som ovenfor. Rul mørdejen ud i 2 rektangler på ca 10 x 40 cm.
  • Bag rektanglerne i en 2oo grader varm ovn i ca 10 minutter.
  • Når de er afkølede, smøres den ene rektangel med et lag hindbærmarmelade – kom glasur på den anden rektangel og pynt med krymmel eller som her frysetørrede hindbær.
  • Kom toppen oven på bunden og skær hindbærsnitterne ud i rektangler eller på skrå.
  • Jeg har brugt frysetørrede hindbær fra http://www.svansoe.dk/

GOD FORNØJELSE



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *