RABARBER TIL SALT OG SØDT

FORLAG: Muusmann Forlag Forfatter: Søren Staun Petersen
UDGIVET : Maj 2019
Sponsorende indlæg
Bogen rabarber til salt og sødt starter med at Søren fortæller om sin passion for vores forårs bebuder rabarber, som nok er at finde i mange haver. måske stod den der da huset blev købt, eller man har fået en aflægger eller man har fået øjnene op for hvor nem og lækker en grøntsag den faktisk er.
Farmor mad med rabarber som trifli, grød, marmelade, saft og kompot kender de fleste nok, men bogen her rabarber til salt og sødt, disker op med mange andre ting, som man kan bruge dem til, de skønne rabarber med deres lange røde stilke og kæmpe grønne blade.
G&T med rabarbergin
Opskrifterene er delt op i salte – søde – kompot – chutney & relish og drikke
DE SALTE
- Forårskartoffelsalat
- Koteletter
- Sursød wok
- kylling med perlebyg
DE SØDE
- Tærte med bagte rabarber
- Forårsmarengs med skyrcreme
- Rabarber-bananbrød
- Rabarberchips
KOMPOT
- Rabarberkompot med ingefær
- Overnight-grød
- Cheesecake
- Pandekager
CHUTNEY & RELISH
- Rabarberchutney
- Rabarberrelish
- Spicy hotdog
DRIKKE
- Rabarbergin
- Rabarbersaft med vanilje
- Koriander-smash
Blondie med pistacie
Dette er et lille udsnit af nogle af opskrifterene i bogen, midt i bogen er der en fortælling om da Søren mødte rabarbermanden fra fyn, som leverer 40-50.000 bundter rabarber om året til hele landet, så køber du dine rabarber i en butik kommer de sikkert fra rabarbermanden. Der er også en fin historie om rabarberne hvor de menes at stamme fra og hvornår de kom her til landet.