Livsstils blog om mad, blomster og borddækning

HAVENS GRØNT ÅRET RUNDT : GEMYSE

HAVENS GRØNT ÅRET RUNDT : GEMYSE

FORLAG : Muusmann Forlag Forfatter : Mette Dahlgaard Jensen

Udkommet Maj 2019

Midt i Tivoli ligger den eventyrlige restaurant Gemyse, som tilbereder grøntsager på smukkeste vis, ofte piftet op med krydderier fra hele verdenskøkkenet. Der bruges friske lokale grøntsager.

Bogen her følger årets gang i flora og fauna.

FORÅR

  • Grydestegte porre med boghvede og ramsløg
  • Apsargestartar med kaffe og honning
  • Maltvaffel med stenbiderrogn
  • Rabarber med rabarbersorbet
  • Rabarbercrumble

SOMMER

  • Ærtesuppe med kaviar og citronverbena
  • Nye kartofler med urter og æggeblomme
  • Gemyse med tomat, pinjekerner og basilikum
  • Sommeragurk med avokado og dukkah

EFTERÅR

  • Naanbrød med karamelliserede løg og urter
  • Stegt kål med rucola og blå blomst
  • Stegt blomkål med klementin og karry
  • Kimchi med kålpúre

VINTER

  • Gemyse med karry og sprød kål
  • Dhal med sprøde løg og brunet smør
  • Æblegløgg med ingefærsmåkager
  • Brunkage misk-mask

Så er der også mange fine sylteopskrifter, som er meget spænderne og ikke nogle man støder på så tit. Alle opskrifter i bogen er beregnet til 4 personer

Er du vild med grønt og vil du inspireres til nye anderledes grønne retter er dette en bog for dig.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *