HAVENS GRØNT ÅRET RUNDT : GEMYSE

FORLAG : Muusmann Forlag Forfatter : Mette Dahlgaard Jensen
Udkommet Maj 2019
Midt i Tivoli ligger den eventyrlige restaurant Gemyse, som tilbereder grøntsager på smukkeste vis, ofte piftet op med krydderier fra hele verdenskøkkenet. Der bruges friske lokale grøntsager.
Bogen her følger årets gang i flora og fauna.
FORÅR
- Grydestegte porre med boghvede og ramsløg
- Apsargestartar med kaffe og honning
- Maltvaffel med stenbiderrogn
- Rabarber med rabarbersorbet
- Rabarbercrumble
SOMMER
- Ærtesuppe med kaviar og citronverbena
- Nye kartofler med urter og æggeblomme
- Gemyse med tomat, pinjekerner og basilikum
- Sommeragurk med avokado og dukkah
EFTERÅR
- Naanbrød med karamelliserede løg og urter
- Stegt kål med rucola og blå blomst
- Stegt blomkål med klementin og karry
- Kimchi med kålpúre
VINTER
- Gemyse med karry og sprød kål
- Dhal med sprøde løg og brunet smør
- Æblegløgg med ingefærsmåkager
- Brunkage misk-mask
Så er der også mange fine sylteopskrifter, som er meget spænderne og ikke nogle man støder på så tit. Alle opskrifter i bogen er beregnet til 4 personer
Er du vild med grønt og vil du inspireres til nye anderledes grønne retter er dette en bog for dig.