Gartneriet Råhøj

Gartneriet Råhøj

Gartneriet Råhøj er nok et af Danmarks mindste gartnerier, det er et familie gartneri, der producer og produktudvikler inden for følgende planter Trifolium – Sedum og Asters Mystery Lady. Onsdag den 4 september kørte jeg tidligt hjemmefra. Fordi jeg var inviteret til event hos Bent og Malene.

Familie Gartneriet Råhøj har eksisteret siden 1992 og ligger i Malling syd for Århus. de producerer færdigvarer af Trifolium og Sedum på gartneriet. Trifolium og sedum er super fine i krukker og holder faktisk hele vinteren, de er vinterhårdføre indtil -10 grader.

Siden år 2004 har de forædlet Asters, og deres sorter bliver produceret en del steder i verden, de sælger skiklinger og småplanter. De har 7 Asters I Familien Asters Mystery Lady Debra – Asters Mystery Lady Nicole – Asters Mystery Lady Sasha – Asters Mystery Lady Andrea – Asters Mystery Lady Jessica – Asters Mystery Lady Eva – Og Asters Mystery Lady Maggi.

I Trifolium familien er der 6 forskellige slags, familien udvides til foråret med en nyhed, den var jeg så heldig at se. Gartneriet har siden 2009 forædlet på Trifolium, og har nu 7 sorter, som er blevet meget populære. Der lægges stor vægt på farver og tegninger i bladene. Indtil nu er 5 af deres 7 sorter svampe resistente. Trifolium er vinterhårdfør ved omkring -10 grader så begynder de at visne væk, men de kommer igen sammen med vintergækker og erantis.

Nyheden som kommer forår 2020 Alexia, billedet ovenover, i kurven ses alle 7 Trifolium

Trifolium er en nem plante til krukker – tåler både skygge, halv skygge eller fuld sol. Den breder sig meget så med mindre man har et sted hvor den må fylde, anbefales det at man har den i krukke.

Sidst men ikke mindst produceres der Sedum 4 forskellige Green Ball – Chocolate Ball – Bouguet – Blue Cushion.

Sedum kan placeres i skygge, halv skygge og fuld sol, jo mere sol de får jo mere kompakte bliver de. Green Ball og Blue Cushion er dog de bedste og de kommer igen.

Bent og Marlene har et dejligt lille drivhus til hygge i haven der sad vi og fik en dejlig frokost. Samt kaffe og kage, på Work shop lavede vi fine efterårs krukker, som vi tilplantede med Sedum og Trifolium.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *