BRUNSVIGER

BRUNSVIGER

Bogen om brunsviger – Udkommet 10 September 2019

Forlag – Turbine. Forfatter Erik Nielsen 194 sider 199,95kr

PRESSEMEDDELESEN :

Brunsvigeren har superkræfter. En kage, der kan skabe fred på tværs af politiske partier på Christiansborg en levealder på 100 år ved daglig indtag, er noget særligt. Brunsvigerens unikke egenskaber har man længe kendt til på Fyn, men i 22017 fik journalist Erik Nielsen spredt budskabet til resten af landet, da han stiftede Brunsvigerens Dag. I år hyldes kagen med sin egen bog: “Bogen om brunsviger” Der selvfølgelig er skrevet af Erik Nielsen.

Siden Brunsvigeren blev fejret første gang den 11 oktober 2017 har Erik Nielsen indsamlet gode, sjove, pudsige og finulige historier om brunsvigeren, der måske er Danmarks mest populære kage. Til utallige børnefødselsdage er gærkagen med den brune sukkermasse blevet servere. Både kendte og mindre kendte har fortællinger om kagen, og flere af disse historier deles nu i “Bogen om Brunsvigeren

LIDT FRA BOGENS BAGSIDE:

Brunsvigeren er den (måske) mest elskede danske kage. Den har endda sin egen dag – Brunsvigerens dag. Den 11 Oktober. Nu føjes der endnu et lag til hyldsten af det søde bagværk fra Fyn med Bogen om brunsvigeren. Den er skrevet af Erik Nielsen. Kort og godt er bogen her en stor og hjertlig hyldest til brunsvigeren.

LIDT FRA BOGEN :

Bogen starter med Brunsvigerens kulturhistorie. Så fortæller madhistoriker Bettina Buhl lidt om hvordan hun har dykket ned i gamle skrifter på lokalarkiver for at finde svaret – var det en tysker, var det en københavner, var det en Fynbo, var det en landmand eller en bybo – Hvor stammer brunsvigeren fra?

Så fortælles historien om hvordan brunsvigeren fik sin helt egen dag. Så kommer der et kapitel hvor 28 kendte og mindre kendte fortæller om deres forhold til brunsvigeren.

Sidst men ikke mindst er der 14 forskellige brunsviger opskrifter. Nogle af opskrifterene glæder jeg mig til at prøve af.

MIT INDTRYK OM BOGEN

En rigtig hyggelig bog, med sjove historier og skønne opskrifter, jeg er ikke fynbo og godt for det, for ellers så tror jeg ikke jeg kunne gå forbi en bager uden at skulle smage deres brunsviger, jeg er vild med farin og boller, deraf er jeg selvfølgelig kæmpe fan af brunsviger.

HUSK AT HYG DIG MED ET STYKKE BRUNSVIGER DEN 11 OKTOBER.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *