brødbogen – få luksus i hverdagen med nemt og godt brød

brødbogen – få luksus i hverdagen med nemt og godt brød

Forlag : Politikens forlag

Forfatter : Annemette Voss Fridthjof

Udgivelse : 25 September 2019

176 sider

Modtaget i gave/reklame

Pressemeddelesen : Denne brødbog gør det nemt og overskueligt at bage sit eget brød. Med mel, salt, vand og gær eller surdej kan man bage et godt brød. Altså et rigtig godt brød, faktisk. Resten – krumme, skorpe og smag – er noget, man kan hjælpe dejen til at udvikle gennem æltning, hævning og bagning. Mere langhåret behøver det ikke at være.

Men hvorfor søren er det så, at det brød, man bager derhjemme, ikke altid er helt så lækkert, som det man køber til overpris hos bageren eller nyder på dyre restauranter?

Det forklarer Annemette Voss i denne bog uden at fortabe sig i kemi, nørderi og indviklede bageprocesser. Hun viser, hvor nemt det faktisk kan være at bage brød med de rigtige kneb, og hvordan man med ro i maven ved at følge bogens opskrifter kan lave hjemmebagt brød, der er så godt, at man efterfølgende ikke har lyst til at spise andet.

Opskrifterne er for overskuelighedens skyld baseret på en lille håndfuld af de allervigtigste meltyper, som kan fås overalt. Derudover indeholder bogen en grundig og letforståelig gennemgang af tilblivelsen af ens egen surdej. Der er gode tips til æltning, hævning, konsistens, drys, bagning, opbevaring og holdbarhed, og bogen kommer omkring emner som boller (med og uden frø og kerner), brød (fra rugbrød til grydebrød til knækbrød) og sødt brød (fra fødselsdagsboller til tebirkes). I alt indeholder bogen 50 nemme opskrifter på godt brød, der er bagt på enten gær eller surdej, og som vil få det til at dufte i hele hjemmet.

Bogen giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. ”Jeg har villet lave en brødbog til hverdagen. Til folk, der elsker at gå i køkkenet, men som også tit har travlt.

Lidt fra bogens bagside : Denne bog gør det nemt og overskueligt for dig ag bage dit eget brød. lige fra boller med og uden frø og kerner til større brød som grydebrød, rugbrød og knækbrød – og naturligvis også sødt brød som fødselsdagsboller og tebirkes.

Mit indtryk af bogen : Bogen indeholder 50 opskrifter på brød til hverdagen, bogen er med smukke blanke billeder, er billede til hver opskrift. Annemette starter med at beskrive hvad der er værd at vide om mel og brød. Og bogens opskrifter er basseret på alm typer mel, som mange har. så få vi lidt info om udstyr – Need to have – Nice to have. Der er grundig introduktion til opspænding af dej. Annemette deler også skønne guldkorn – som feks. at tilsætte lidt citron til dejen, hvis man ikke har tid til at vente på koldhævning.

Surdej – Nogle af opskrifterene er bagt med surdej. derfor er der en grundig guide til hvedesurdej – Rugsurdej.

7 Grunddeje

 • Hurtig Kærnegrov dej
 • Koldhævet Hvededej med spelt
 • Koldhævet Ølandshvede
 • Koldhævet Fuldkornshvededej
 • Koldhævet dej med rugmel
 • Winerbrødsdej
 • Bløddej

Brød og boller uden surdej : Lidt af hvad det kapitel indeholder.

 • Ingen dej på hænderne boller
 • Ølandshvedebrød
 • Koldhævede Ølandshvedeflute
 • Supernemt grydebrød med havre
 • Snobrødsflute med kærnemælk
 • Kuvertbrød med havsalt og timian

Brød og boller med surdej : et lille af nogle af opskrifterene

 • Grydebrød med surdej
 • Rugboller
 • Hørfrøboller
 • Speltbrød i hævekurv
 • Surdejsfocaccia med nigellafrø
 • Rødbedeboller

Sidst i bogen er der opskrifter på brød og boller den søde slags.

En rigtig fin bog som jeg vil komme til at bruge meget, opskrifterene er nemme at læse der er – Sværhedsgrad -hævetid – bagetid, samt om det pågældende er fryseegnet.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *