urtete fra natur og have

urtete fra natur og have

Forlag : Koustrup & co

Forfatter : Anemette Olesen

Udgivelse : September 2019

95 sider

Indgår i serien : små hvide bøger med stort indhold Vejl. udsalgspris kr. 99- Modtaget i gave

Pressemeddelesen. At bruge urter til te er en tradition vi har overtaget efter munkene. de lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk (te) kunne lindre, helbrede eller forbygge diverse skavanker. Urtete drikker vi, fordi det gavner kroppen og for nydelsens skyld. Munkene kaldte deres urteteer for lægedrikke, mange husker sikkert, at de som børn fik bugt med forkølelse ved at drikke kamille eller hyldeblomst te, som deres mor eller bedstemor serverede.

Det er let at samle og tørre urter, men vigtigt at vide, hvilke der kan bruges og hvad de gør godt for. Ved en skånsom tørring opnåes, at de medicinske indholdsstoffer bevares. den daglige kop urtete kan nemt blive et af dagens dejlige afstressende små øjeblikke.

Den kendte urteskribent Annemette Olesen giver i bogen, opskrifter på en lang række urteteer, som man selv kan samle eller dyrke planterne til. Og hun fortæller om de virksomme indholdsstoffer, og hvad de gør godt for.

Mit indtryk af bogen : En rigtig fin lille bog med mange opskrifter på urteteer, Ved hver opskrift er der beskrevet hvad den er god for. Jeg er te drikker og laver meget i køkkenet, så som at sylte meget af det jeg har i haven. så jeg glæder mig til selv at prøve at samle blomster og urter til te.

LIDT AF HVILKE TEER DER KAN INDSAMLES TIL

  • Brombær
  • Hindbær
  • Hyld
  • Lakridsplante
  • Morgenfrue

Bogen fra Koustrup & Co indgår i serien. Små hvide bøger med stort indhold

Marianne @madogblomsterSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *