Chokoladetærte

Chokoladetærte

indeholder reklame link

I forbindelse med at jeg er ambassadør for https://www.valsemollen.dk/ hygger jeg mig med at bage en del. Valsemøllen har forskellige bageblandinger som kun skal tilsættes vand/olie, Bland andet en lækker chokoladetærte

Jeg har valgt at pifte chokoladetærten lidt op med en peanutsbund, og mælkechokolade cremeux. (skal laves dagen før)

Lav først peanuts bunden

Bund:
100 g salte peanuts
100 g digestivekiks
75 g smør

Bund: Blend peanuts til groft mel, og kom det i en skål. Blend så kiks til krummer, og bland dem med nøddemelet. Smelt smør, og rør det i. Fordel massen i en rund tærteform (ca. 20 cm i diameter), og tryk den godt sammen med fingrene.

Bland ingredienserne til chokoladetærten, tilsæt 50g peanut til chokoladedejen og rør rundt, kom derefter chokoladetærtedejen oven på peanutsbunden, bag den i ovnen som forskrevet på pakken, mærk med en tandstik om den er ok ellers giv den lidt mere. Sæt chokoladetærten på køl,. Når den er kold kommes chokolade cremeux på kagen.

Mælkechokolade cremeux

1 Blad husblas 4 æggeblommer 240 g mælkechokolade 30 g sukker 160 ml piskefløde 160 ml sødmælk

Hak chokoladen helt fint og kom den i en skål. Pisk æggeblommer, sukker og let sammen. Varm fløde og mælk op til kogepunktet i en tykbundet gryde. Og hæld straks mælkeblandingen over æggene i én omgang og pisk grundigt med piskeris imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, rør grundigt hele tiden. Hæld straks cremen gennem en sigte over chokoladen. Vrid husblassen fri for vand og rør det ud i den varme creme. Hæld derefter cremen over chokoladen. Og rør rundt i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil cremeuxen er fint ensartet og blank. Stavblend derefter cremeuxen. Stil cremeuxen i køleskabet natten over.

Når kagen er kold kommes, den kolde cremeuxen på kagen, og du kan pynte kagen med den ønskede pynt, Jeg kom peanuts på min.

GOD FORNØJELSE MARIANNE



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *