Nytårskagen 2019/2020

Browniekage med hindbær mousse opskriften indeholder reklame link
Ingredienser:
Springform 20cm
1 pk Brownie fra
HINDBÆRMOUSSE
225 g hindbær friske eller frosne
80g sukker
Vaniljepaste fra 1 tsk
2 husblas
2 dl piskefløde
BROWNIEKAGE – Start med at lave brownien, i din springform, følg opskriften på pakken https://www.valsemollen.dk/produkter/brownie/ når brownien er færdig og kold, laves hindbærmousse.
HINDBÆRMOUSSE. Kom hindbær, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter.
Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand i en skål. Hæld hindbærene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm.
Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i hindbærsaften ad 3 omgange.
Kom hindbærene fra sigten oven på brownie bunden. Fordel straks hindbærmoussen ovenpå. Sæt kagen i fryseren, brug evt kageplast for at få en flot skarp kant.
PYNT – KARAMEL CHOKOLADE MOUSSE
1 Blad husblas
100 g chokolade
2 dl piskefløde
KARAMEL CHOKOLADE MOUSSE
Udblød husblas i rigeligt vand i, hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er smeltet. Tilsæt straks den udblødte husblas, og rør det sammen. Hæld derefter chokolade massen i din form og sæt den på frost mindst 4 timer, gerne natten over.
Inden servering. tag den frosne moussekage ud af springformen og kom chokolade moussen ovenpå kagen, lad kagen tø langsomt op i køleskabet mindst 4-5 timer. Pynt derefter kagen med dit pynt
God fornøjelse Marianne – Facebook – Fru-Poulsen @madogblomster