KÅL – DE BEDSTE OPSKRIFTER MED NORDENS POWERGRØNTSAG

KÅL – DE BEDSTE OPSKRIFTER MED NORDENS POWERGRØNTSAG

FORLAG : Muusmann

FORFATTER : Mette Mølbak

UDKOMMET : Oktober 2019

SIDE ANTAL : 201

VEJL. PRIS : 299,95

Modtaget i gave

Bagsiden af bogen : Kål er en overset superfood. Det er en af de allersundeste grøntsager, der findes, og den bliver tilmed dyrket lokalt. Den er også både langtidsholdbar og billig, og så smager kål fantastisk og bidrager den med skønne farver og sprødhed.

Kål har været en grundsten i den nordiske kost siden vikingetiden og har været afgørende for vores forfædres sundhed. Forskning viser nemlig, at kålens unikke indhold af vitaminer og sundhedsfremmende stoffer er yderst effektivt i forhold til at beskytte mod livsstilssygedomme og forskellige former for kræft. Derfor er der god grund til at skrue op for kålen på tallerkenen.

Bogen indeholder Mette Mølbaks bedste opskrifter med kål, og i denne opdaterede version får du desuden 10 helt nye vegetariske retter. Bogenn er en hyldest til kålens gastronomiske mangfoldigheder og vil med garanti kunne få selv den værste skeptiker til at elske kål.

Mit indtryk af bogen : Bogen indeholder 67 opskrifter som er delt op efter kåltype, til hver opskrift er der et flot billede af opskriften, alle opskrifter er til 4 personer. Ved næsten hver opskrift er der tip til andet eller til noget der kan tilsættes. Opskrifterene er nemme at tilgå.

Lidt af opskrifterene

HVIDKÅL

  • Surkål
  • Hvidkålssalat med mango, sesam og grøn chili
  • Asiatisk kål med gomadressing

BLOMKÅL

  • Kartoffelsalat med blomkål, ærter og radiser
  • Ristet blomkål med kikærter, feta og rødløg
  • Lynpizza med bund af blomkål

SAVOJKÅL

  • Lynstegt savojkål med svampe og brombær
  • Karrkål med kapers og koriander
  • Vintersalat med savojkål, grape og avocado

Spidskål

  • Spidskål med rygeostecreme, radiser, ærter og dild
  • Sommerkål med jordbær, basilikum og hyldeblomstdressing
  • Salat med spidskål, vandmelon og feta

Grønkål

  • Lynstegt grønkål med granatæblekerner og tahindressing
  • Varm salat ned hokkaido og stegte svampe
  • Grønkålskoteletter med grønkålspesto

Rødkål

  • Rødkålssalat med appelsin, nødder og chili
  • Flæskestegssandwich med lynmarineret rødkål
  • Rød waldorf

Broccoli

  • Broccolisalat med asparges, forårsløg og kerner
  • Raw Broccolisalat med tun
  • Bagte løg med broccoli og balsamicoglace

Rosenkål

  • Rosenkål med parmesan og kapers
  • Cannelloni med puré af rosenkål
  • Nordisk salat med rosenkål, havtorn og makrel

Grønne favoritter med kål

  • Triple-kålsalat med hummus
  • Bagte rosenkål med æbler og pastinakker
  • Grønkålssalat – new york style

Dette er lidt af de opskrifter som bogen indeholder, derudover beskriver bogen, kålens historie og kålens vigtige stoffer.

En dejlig bog fyldt med dejlige opskrifter, som gør kålen til en spænderne ingrediens i køkkenet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *