Primula

Primula

Forårs bebuderne de farvestrålende primula, kommer gerne på planteskolerne og i butikkerne i Januar måned, jeg har altid købt dem i januar, alt julepynten er taget ned og januar er trist grå og lang. Og de skønne primula lyser op i deres smukke farver.

Stueprimula menes at være kommet til Europa i 1908 fra Kina, Primula hører til de planter der gerne vil stå køligt, uden ret meget sol. Blomstringen forlænges hvis alt visen fjernes, jorden skal være fugtig, primula skal ikke stå med vand i underskålen. Og må ikke tørre ud, mellem vanding.

Højsæson på planteskoler og butikker er i januar – marts

Jeg køber altid nogle og har dem inde i stuen ca 14 dage så er de triste at se på, så sætter jeg dem derefter ud i haven mange kommer igen året efter, og så køber jeg en ny portion, af de farvestrålende primula.

Nogle primula dufter let parfumeret – man kan være heldig at se dem i naturen der er de næsten altid gule og går under navnet kodriver.

Primula findes i mange farver, og med forskellige blomster – rosenprimula – pudeprimula – kugleprimula.1 thought on “Primula”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *