RABARBER SAFT

RABARBER SAFT

Ingredienser til rabarbersaft

1½ kg rabarber

1 ½ L vand

½ citron

600 g rørsukker

1 tsk Atamon

Sådan laves rabarbersaft.

Start med at rense rabarberne og skær dem i stykker, på 1 cm.  Kom rabarber og citronskalen  i en gryde. Tilsæt vand og lad det koge op. skru ned for varmen og lad det simre i gryden i 10 min. Tilsæt rørsukker og lad det opløse under omrøring. Tag gryden af varmen, tilsæt Atamon og lad det afkøle ved stuetemperatur. Fjern citronskal og sigt saften igennem et rent viskestykke. Hæld saften på Atamon – skyllede flasker og opbevar dem på køl.

Rabarberfrugten/rabarberpulp der er tilbage når saften er siet, kan bruges i kager, eller som topping på morgenmaden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *