DET PERSISKE KØKKEN

FORLAG : Muusmann
FORFATTER : Inge lynggaard Hansen
UDKOMMET : Oktober 2019
SIDEANTAL : 152
Modtaget i gave
Bagsiden af bogen: At dele et måltid mad er en stor glæde. Maden smager bare bedre, når man deler den med en andre. Det nærer vore hjerter og appetit at have øjenkontakt og en god snak, mens sanserne forsyner sig lystigt i farver, smag og konsistens. det persiske køkken lægger i den gra op til både at dele og nyde overflod af skønne retter fulde af duft og smag – også på vores breddegrader.
Med denne kogebogs enkle trin-for-trin-anvisninger lærer du let at tilberede den lækreste persiske mad. Der er små informationer undervejs om de forskellige ingredienser såsom grønne urter, tørrede limefrugter, berberis og hjemmelavet yoghurt, og billeder viser dig, hvordan de færdige retter tager sig ud.
Inge Lynggaard Hansen er fotograf og rejseleder iran. Med mere end 30 års indgående kendskab til iranerne, maden og kulturen har kun knyttet trådene sammen i denne kogebog med smukke stemningsbilleder og letforståelige opskrifter. Der er nok at vælge imellem – så nu er mulighedender for at inviterer familien, naboen eller et helt særligt menneske hjem til en persisk middag, man sent vil glemme.
LIDT AF HVAD BOGEN INDEHOLDER
- 10 gode råd om ris
- Sprød grydebrød
- Ris med grønne linser
Gryderetter
- Kikærtegryde
- Urtegryde
- Andegryde med granatæbler og valnødder
- Nudelsuppe
Kabab
- Slow food
- kabab med hakket kød
- Kyllingekabab
- Persiske frikadeller
Persisk brød
- Barbari brød
- Fladbrød
Yoghurt og tilbehør
- Yoghurtdip
- Urteæggekage
- Auberginedip
- Olivensalat
- Kartoffelfrikadeller
- Kyllingesalat
Te og Tilbehør
- Te – Chai
- Safran -te
- Pistacenødder
- Frugtruller
En rigtig farverig kogebog med smukke billeder og skønne retter, som jeg glæder mig til at lave noget efter.
Marianne @madogblomster