RYSTERIBS

RYSTERIBS

Ingedienser

  • 500 gram friske ribs
  • 200 gram sukker
  • Atamon

Sådan laver du rysteribs

Pluk ribsene, mens de er røde, modne og svulmende. Sidst juli først august plejer at være der hvor de er klar

Skyl bærrene.

Derefter kan du vælge enten at ribbe ribsene af stilkene eller lade bærrene blive siddende på stilken. Jeg ribber dem det syntes jeg er pænest.

Læg bærrene i lag i en skål sammen med sukkeret.

Så er det nu, der skal rystes. Ryst skålen, så sukkeret fordeles, men gør det så tilpas forsigtigt, at bærrene ikke går i stykker. Ryst skålen flere gange. Find en kølig plads til de sammenrystede sukkerribs og lad dem stå og trække med sukkeret i en times tid. Jeg tilsætter lidt atamon så rysteribsene kan holde længere tid.

 
 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *