SØNDERJYSK KAFFEBORD

SØNDERJYSK KAFFEBORD

FORLAG : Muusmann

FORFATTER : Morten Skærved

UDKOMMET : Juli 2020

SIDE ANTAL : 100

VEJL. PRIS : 129,95

Modtaget i gave

Bagsiden af bogen.

Sønderjysk kaffebord – 100 år efter genforeningen mellem Nordslesvig og Danmark – kan du fejre det med det traditionelle sønderjyske kaffebord. Med opskrifterene i bogen kan alle nu dække op og fylde bord og tallerkener med alle de traditionelle synderjyske kager og endda præsenterer kagerne med deres ægte sønderjyske navne.

Bodil Jørgensen og Inge Adriansen fortæller i hvert deres forord om det sønderjyske kaffebord, og Bodil Jørgensen har været med til at oversætte kagernes navne til sønderjysk.

Morten Skærved er ernærings- og husholdningsøkonom fra Suhrs Seminarium. Han har været tv-kok, har produceret økologisk bagselv-småkagedej og skrevet om egnsretter i Ud og Se, udvikler opskrifter for både producenter og detailhandlen, holder foredrag og er forfatter til flere kogebøger.

Mit indtryk af bogen.

En dejlig kage bog med mange blandet kager, som ikke er svære at lave, opskrifterne er med få råvare og ingen råvare er svære at skaffe. Kagerne er rustikke og ikke med fine detaljer som gør processen svær, jeg vil mene at de fleste kan lave kagerne, uden den store rutine i det søde køkken.

Lidt af hvad bogen indeholder – 41 opskrifter.

 • Kløben
 • Vandkringle
 • Smørkage
 • Bistik
 • Kartoffelkage (glutenfri)
 • Engelsk Søsterkage
 • Bismack-eg/kongestamme
 • Gode råd
 • Kys og klap
 • Vrøvl
 • Knepkager
 • Pumpernikler
 • Ingenting

Derudover er der opskrift på vaniljecreme og remonce, en rigtig skæg bog hvor alle kan være med. til hver opskrift er der et billede.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *