ANISISOP NYHED AGASTACHE CRAZY FORTUNE

ANISISOP NYHED AGASTACHE CRAZY FORTUNE

Torsdag den 13 August, startede jeg hjemmefra tidligt, jeg var nemlig inviteret til pressemøde ved GASA GROUP DANMARK i Odense.

Efter en fin velkomst var der rundvisning i Gasa Group´s flotte inspirations- og testhave der var plantet en del skønne stauder, samt de udvalgte fokos produkter for 2021.

Der er udvalgt 8 nyheder som er fokus produkter i 2021 – Anisisop – Cuphea Pink Shimmer Jamesbrittania – Spansk marguerit – Salvie – Stenurt – Sød kartoffel – Lægeverbena.

I dette oplæg skriver jeg om Anisisop Agastacy Cracy Fortune, som er en dejlig staude, der tåler direkte sollys, er tørketolerant, men bør holdes fugtig, skal helst gødes et par gange i løbet af vækstsæsonen, den er hårdfør ned til -20 C. Det er en robust staude med fine blålilla blomster, bladene er 2 farvet hvide og grønne.

Anisisop Agastacy Cracy Fortune bliver ca 70-80 cm høj, den vil med dens hvide tegninger på bladene, skabe liv og lyse op i bedet eller krukken.

Anisisop Agastacy Cracy Fortune tiltrækker bier, sommerfugle og andre gavmilde insekter, dens blomster og løv dufter af lakrids, og kan sagtens bruges i maden – velegnet til te, snaps, drink eller dessert.

Stauder i Anisisop familien er en robust plante, og de kaldes tit for Indianermynte.

Anisisop Agastacy Cracy Fortune er en staude som passer perfekt til mit staude bed på terrassen, som jeg holder i blålilla og rosa toner.

Historien om Anisisop Agastacy Cracy Fortune. Det er fritidsgartneren Harry Ten Duis som vi kan takke for denne nyhed, under en af hans daglige ture rundt i hans have i sommeren 2012, fik hans skarpe øje på stilk der så lidt underlig ud, da den var helt hvid, hvilket så super godt ud mod de grønne farver. Harry måtte tage en risiko. Han var nødt til at fjerne stilken med hvide markeringer og se om den ville sætte nye rødder, og derefter vokse videre for at give den samme virkning. Det gjorde den heldigvis, derefter sendte han den videre til planteudviklere, Plantipp, som forsikrede ham om at denne plante havde en lys fremtid.

Anisisop Agastacy Cracy Fortune – kommer i handlen 2021

  • Hårdfør ned til ca 20 C
  • Er tørketolerant
  • Er Hjorte- og kaninresistente
  • 70-80 cm høj
  • Tåler direkte sollys
  • Kan bruges i køkkenet -til forskellige ting, te, snaps, drink eller dessert.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *