GRØNNE PROTEINER

FORLAG : Lindhardt og Ringhof
FORFATTER : Meyers
UDKOMMET : Oktober 2020
SIDE ANTAL : 400
VEJL. PRIS : 399,95
Modtaget i gave
Bagsiden af bogen: Grønne proteiner er spækket med forslag til grønne måltider, hvis velsmag, kraft og dybde får selv inkarnerede kødspisere til at gå mætte og smilende fra bordet. Med over 150 opskrifter til hele året tegnes et billede af et grønt hverdagskøkken, der ud over at være klimavenligt også er sundt for den enkelte og tilgængeligt for de fleste. De proteinrige råvare fra planteriget som bælgfrugter, korn, frø, nødder og bladgrøntsager er i centrum for opskrifterne, der både trækker på hjemlige madtraditioner og visdommen fra kendte og mindre kendte køkkener i hele verden.
Mit indtryk af bogen: En rigtig dejlig bog, til en grønnere og mere protein rig hverdag. Fyldt med spændene opskrifter til alle årstider. Jeg ville bare ønske der havde stået ca tid på hvor lang tid opskriften tager, således jeg ikke først måtte læse opskriften igennem for at finde ud af det. Tid er noget jeg faktisk altid kigger på først. Men når vi har prøvet nogle af opskrifterne så får vi sikkert nogle favoritter, der er nok at tage af 150 opskrifter.
Lidt af hvad bogen indeholder
Forår
- Ølandshvedepandekager med ristet mungbønnemos, spinat og snitbønner
- Ærtefrikadeller med varm kartoffelsalat, grov sennep og rugbrød
- Mungbønne-ærtepuré med lynstegt, spidskål og syltede forårsløg på quinoafladbrød
- Linsegryde med gule beder, spinat og ramsløg
Sommer
- Gratineret spidskål og grønne linser med ricotta, kantareller og syltet citronskal
- Salat af grønne bønner, glaskål og sommeræbler
- Bygotto med grønne linser og kantareller med salat af ristet blomkål og blommer
- Fyldte løg med kikærter, feta og mynte
- Smørbagt hel blomkål med tomater, borlottibønner og karry-bønnecreme
- Brødsalat med marinerede kikærter, frisk oregano og citronbasilikum
Efterår
- Kold hvidløgssuppe med hvide bønner, grønne tomater og ristede mandler
- Rød spidskål bagt i barbecuesauce
- Nøddefrikadeller med jordskokker og chiafrø, servert med kogte porre og cremet fetadip
- Knuste bagte kartofler med svampe, savoykål, nødder og rød quinoa
- Persisk nudelsuppe med træ bælgfrugter og stegte løg
Vinter
- Persillerodssuppe med gule ærter, enebær og æblecidereddike
- Citronbagte gulerødder med sortøjebønner, krydret ølandshvedeknas, sumak, yoghurt og mynte
- Boller i karry med æblekompot og brune ris
- Bagte pastinakker med grønkålssalsa, valnødder, pære og bønner-pastinakmos
Snacks bagværk basisopskrifter
- Empanadas med grønne linser og chipotlechili
- Samosas med gule og grønne ærter og kartoffel
- Perfrugtdip
- Rødbedehummus med saltristede græskarkerner og syltede sennepsfrø
- Svampedip med sorte bønner, persille og syltede svampe
Er dejlig klimavenlig bog med masser af spændene retter. Som jeg glæder mig til at afprøve.
