GRØNNE PROTEINER

GRØNNE PROTEINER

FORLAG : Lindhardt og Ringhof

FORFATTER : Meyers

UDKOMMET : Oktober 2020

SIDE ANTAL : 400

VEJL. PRIS : 399,95

Modtaget i gave

Bagsiden af bogen: Grønne proteiner er spækket med forslag til grønne måltider, hvis velsmag, kraft og dybde får selv inkarnerede kødspisere til at gå mætte og smilende fra bordet. Med over 150 opskrifter til hele året tegnes et billede af et grønt hverdagskøkken, der ud over at være klimavenligt også er sundt for den enkelte og tilgængeligt for de fleste. De proteinrige råvare fra planteriget som bælgfrugter, korn, frø, nødder og bladgrøntsager er i centrum for opskrifterne, der både trækker på hjemlige madtraditioner og visdommen fra kendte og mindre kendte køkkener i hele verden.

Mit indtryk af bogen: En rigtig dejlig bog, til en grønnere og mere protein rig hverdag. Fyldt med spændene opskrifter til alle årstider. Jeg ville bare ønske der havde stået ca tid på hvor lang tid opskriften tager, således jeg ikke først måtte læse opskriften igennem for at finde ud af det. Tid er noget jeg faktisk altid kigger på først. Men når vi har prøvet nogle af opskrifterne så får vi sikkert nogle favoritter, der er nok at tage af 150 opskrifter.

Lidt af hvad bogen indeholder

Forår

  • Ølandshvedepandekager med ristet mungbønnemos, spinat og snitbønner
  • Ærtefrikadeller med varm kartoffelsalat, grov sennep og rugbrød
  • Mungbønne-ærtepuré med lynstegt, spidskål og syltede forårsløg på quinoafladbrød
  • Linsegryde med gule beder, spinat og ramsløg

Sommer

  • Gratineret spidskål og grønne linser med ricotta, kantareller og syltet citronskal
  • Salat af grønne bønner, glaskål og sommeræbler
  • Bygotto med grønne linser og kantareller med salat af ristet blomkål og blommer
  • Fyldte løg med kikærter, feta og mynte
  • Smørbagt hel blomkål med tomater, borlottibønner og karry-bønnecreme
  • Brødsalat med marinerede kikærter, frisk oregano og citronbasilikum

Efterår

  • Kold hvidløgssuppe med hvide bønner, grønne tomater og ristede mandler
  • Rød spidskål bagt i barbecuesauce
  • Nøddefrikadeller med jordskokker og chiafrø, servert med kogte porre og cremet fetadip
  • Knuste bagte kartofler med svampe, savoykål, nødder og rød quinoa
  • Persisk nudelsuppe med træ bælgfrugter og stegte løg

Vinter

  • Persillerodssuppe med gule ærter, enebær og æblecidereddike
  • Citronbagte gulerødder med sortøjebønner, krydret ølandshvedeknas, sumak, yoghurt og mynte
  • Boller i karry med æblekompot og brune ris
  • Bagte pastinakker med grønkålssalsa, valnødder, pære og bønner-pastinakmos

Snacks bagværk basisopskrifter

  • Empanadas med grønne linser og chipotlechili
  • Samosas med gule og grønne ærter og kartoffel
  • Perfrugtdip
  • Rødbedehummus med saltristede græskarkerner og syltede sennepsfrø
  • Svampedip med sorte bønner, persille og syltede svampe

Er dejlig klimavenlig bog med masser af spændene retter. Som jeg glæder mig til at afprøve.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *