VILD MED RØDDER

FORLAG : Muusmann Forlag
FORFATTER : Marie Melechior
UDKOMMET : September 2020
SIDE ANTAL : 145
VEJL. PRIS : 199,95
Modtaget i gave
Bagsiden af bogen.
Der finders lige så mange grunde til at være vild med rødder, som der er rødder i den danske jord: kartofler, gulerødder, jordskokker, pastinakker og knoldselleri blandt mange flere.
Fordi de alle gror i hele Danmarks baghave, bliver det ikke mere bæredygtigt, direkte fra jord til bord. Det er også billig mad, som mætter og nærer. Rødder indeholder masser af vitaminer og mineraler – og holder sig længe i køleskabet.
Ovnbagte rodfrugter er et hit, men mulighederne er mange flere: Spis dem stegte, dampede, moste, revne, bagte, i supper, syltede eller rå. Lav kartofler om til kroketter, jordskokker til risotto eller selleri til steaks. Og leg med krydderier, som også tager rødderne med på tur rundt i verden. Med Marie Melchiors flere end 50 fristende opskrifter er det umuligt ikke at blive VILD MED RØDDER.
Mit indtryk af bogen.
Vi spiser mange rødder hjemme hos os, så det er dejligt med inspiration til nye retter, Bogen VILD MED RØDDER er fyldt med spændene retter, mange af retterne tager under 30 minutter. Alle opskrifter i bogen er fulgt op af et billede og der er tip, til en del af opskrifterne. En lækker bog som er nem at arbejde efter, mange af opskrifterne er til 4 personer.
Lidt af hvad bogen Vild med rødder indeholder
Rødbede
- Rødebededip
- Rødbedecarpaccio med burrata og dukkah
- Rødbedebowl
- Syltede rødebeder
Gulerod
- Marokkanske gulerødder
- Gulerodspesto
- Gulerødder med dadler og kylling
- Flødekogte gulerødder med laks
Kartoffel
- Saltkogte kartofler med aioli
- Spanske kartofler
- Kartoffelsalat
- Kartoffelpizza med ricotta
Sødkartoffel
- Sødkartoffesuppe med et strejf af asien
- Curry med sødkartoffel
- Sødkartoffelfritter
Knoldselleri
- Sellerisuppe med mandelmælk
- Sellerislaw
- Selleripasta med sølvbeder
- Sellerirøsti
Pastinak
- Sesampanerede pastinakfritter med sorte ris
- Rå pastinaksalat med kærnemælksdressing
Persillerod
- Persillerodssuppe med æbler
- Persillerodsfritter med persillemayo
Jordskok
- Bagte jordskokker
- Jordskokke – pæresalat med parmesan
Blandede Rødder
- Rodfrugtsuppe
- Bagte rodfrugter med crumble
En skøn efterårsbog som vi kommer til at bruge, meget her hos os, vi køber en del TooGoodToGo poser, og der er faktisk tit skønne rødder, så for os er det dejligt med nye opskrifter.
