VILD MED RØDDER

VILD MED RØDDER

FORLAG : Muusmann Forlag

FORFATTER : Marie Melechior

UDKOMMET : September 2020

SIDE ANTAL : 145

VEJL. PRIS : 199,95

Modtaget i gave

Bagsiden af bogen.

Der finders lige så mange grunde til at være vild med rødder, som der er rødder i den danske jord: kartofler, gulerødder, jordskokker, pastinakker og knoldselleri blandt mange flere.

Fordi de alle gror i hele Danmarks baghave, bliver det ikke mere bæredygtigt, direkte fra jord til bord. Det er også billig mad, som mætter og nærer. Rødder indeholder masser af vitaminer og mineraler – og holder sig længe i køleskabet.

Ovnbagte rodfrugter er et hit, men mulighederne er mange flere: Spis dem stegte, dampede, moste, revne, bagte, i supper, syltede eller rå. Lav kartofler om til kroketter, jordskokker til risotto eller selleri til steaks. Og leg med krydderier, som også tager rødderne med på tur rundt i verden. Med Marie Melchiors flere end 50 fristende opskrifter er det umuligt ikke at blive VILD MED RØDDER.

Mit indtryk af bogen.

Vi spiser mange rødder hjemme hos os, så det er dejligt med inspiration til nye retter, Bogen VILD MED RØDDER er fyldt med spændene retter, mange af retterne tager under 30 minutter. Alle opskrifter i bogen er fulgt op af et billede og der er tip, til en del af opskrifterne. En lækker bog som er nem at arbejde efter, mange af opskrifterne er til 4 personer.

Lidt af hvad bogen  Vild med rødder  indeholder 

Rødbede

  • Rødebededip
  • Rødbedecarpaccio med burrata og dukkah
  • Rødbedebowl
  • Syltede rødebeder

Gulerod

  • Marokkanske gulerødder
  • Gulerodspesto
  • Gulerødder med dadler og kylling
  • Flødekogte gulerødder med laks

Kartoffel

  • Saltkogte kartofler med aioli
  • Spanske kartofler
  • Kartoffelsalat
  • Kartoffelpizza med ricotta

Sødkartoffel

  • Sødkartoffesuppe med et strejf af asien
  • Curry med sødkartoffel
  • Sødkartoffelfritter

Knoldselleri

  • Sellerisuppe med mandelmælk
  • Sellerislaw
  • Selleripasta med sølvbeder
  • Sellerirøsti

Pastinak

  • Sesampanerede pastinakfritter med sorte ris
  • Rå pastinaksalat med kærnemælksdressing

Persillerod

  • Persillerodssuppe med æbler
  • Persillerodsfritter med persillemayo

Jordskok

  • Bagte jordskokker
  • Jordskokke – pæresalat med parmesan

Blandede Rødder

  • Rodfrugtsuppe
  • Bagte rodfrugter med crumble

En skøn efterårsbog som vi kommer til at bruge, meget her hos os, vi køber en del TooGoodToGo poser, og der er faktisk tit skønne rødder, så for os er det dejligt med nye opskrifter.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *