KØLESKABSBOLLER – KOLDHÆVEDE BOLLER

Hjemme bagte boller i weekenden er noget vi sætter pris på hjemme hos os, og køleskabsboller eller koldhævede boller, er en dejlig måde at få friskbagte boller på.
Denne opskrift er en jeg har brugt i mange år, mel og kerner kan man variere og man kan bruge hvad man har i skabet.
INGREDIENSER TIL CA 10 BOLLER
- 5 dl koldt vand
- 20 g gær
- 1 spsk groft salt
- 1 spsk honning
- 200 g – grahamsmel eller rugmel – havregryn eller noget tilsvarende, man kan sagtens blande
- 400 g hvedemel eller ølands hvedemel
- 75 g gram kerner gerne forskellige blandet ( græskarkerner, solsikkekerner, 3 kornsblanding, 5 kornsblanding, hvedekerner eller rugkerner.
Sådan laves dejen til bollerne
- Start med at hælde det kolde vand i en skål og opløs gæren deri
- Tilsæt salt og honning
- Ælt først den grove mel eller havregryn i og dernæst kerner, tilsæt så hvedemelet lidt af gangen.
- Ælt til dejen er sammenhængende, men stadig fugtig og med konsistens som tyk grød
- Dæk dejen til og sæt den i køleskab helst 10 -12 timer.
- Om morgen tænd ovnen på 225 grader
- Sæt skålen lidt hårdt på bordet, så dejen bliver slået sammen, brug en ske til bollerne, læg dejen på bagepladen beklædt med bagepapir, form bollerne med en ske.
- Bag bollerne i 20 minutter og køl dem på en bagerist.

GOD FORNØJELSE