Salattøsens sunde fyldige salater

Salattøsens sunde fyldige salater

FORLAG : Politikens forlag

FORFATTER : Mette Løvbom

UDKOMMET : 13 December 2021

SIDEANTAL : 224

VEJL. PRIS : 250 kr

Modtaget i gave

Bagsiden af bogen : Salattøsens sunde fyldige salater. Mette Løvbom er salatkok og ekspert i grønne råvarer, og dette er hendes nye salatkogebog med et overflødighedshorn af mættende salater fulde af smag til dig, der gerne vil spise mere grønt.

En salat skal tilberedes og smages til på linje med alt andet mad – det gør det at spise en salat til en helt anden oplevelse. Denne filosofi har Mette brugt i udviklingen af bogens over 80 opskrifter på skønne, fyldige salater inddelt efter de fire sæsoner med hertil 13 opskrifter på grønt mættende tilbehør, 19 opskrifter på forskellige dressinger og pestoer – samt ikke mindst over 20 opskrifter på lynsylt, knas og knæk, der tilsammen udgør den uundværlige topping.

læs om, hvordan du komponerer den perfekte salat til hverdag og gæster. få inspiration til ekstra grønt tilbehør og andre planteproteiner, der hjælper med at skære ned på det daglige kødforbrug. og få nøglen til nem food prepping, så du kun har brug for grøntsager til hurtigt at kunne mixe en lækker salat. Bruger du 1 time på food prepping om ugen, tager det kun 20 minutter i en travl hverdag at lave salat, der har det hele.

Lidt af hvad der er af skønne opskrifter i bogen. Salattøsens sunde fyldige salater

Forårs opskrifter

 • Grønne asparges med rabarber og bøgehatte
 • Spinatslaw med glaskål og bagt hvidløg
 • Spidskål med citrontimian rucola og ristede macadamianødder
 • Spidskål i ærte-køvelpuré med radise og yuzu ponzu-solsikke
 • Bagt blomkål med skilt dildcreme og hasselnødder
 • Grillet spidskål med ramsløg, syltet rabarber og ærter

Sommer opskrifter

 • Grønne bønner med lynsyltet rabarber og dressing med bagt hvidløg
 • Broccolislaw med friske majs
 • Bønnesalat med vandmelon, feta og jalapenos
 • Broccoli med thousand island, syltede rødløg og cashew
 • Avokado – rucolasalat med pinjekerner og syltede stikkelsbær
 • Spdskålssalat med gulerødder og granatæble
 • Coleslaw med nektarin og ristede solsikke

Efterårs opskrifter

 • Rødbedesalat med wasabi, pære og pekan
 • Kål i peberrod med bagt skalotte og brombær
 • bagte rødbeder med blommer og feta
 • Grønkål med bagt gulerod og hasselnøddedressing
 • Balsamicobagte rødbeder og rosenkål med æble og mandelcrumble
 • Misobagt rosenkål med sødkartoffel og brombær

Vinter opskrifter

 • Grønkålssalat med bagt selleri, sesam og syltede tranebær
 • Asiatisk julerødkål med æble og granatæble – ingefær
 • Florentinsk julegrønkål med julefrugter og knas
 • Stegte rosenkål med grønkål, syltet hokkaido og stærk mole
 • Hvidkålssalat med klementiner, soltørrede tomater og porreknas
 • Rødkål med appelsinbagte gulerødder og hasselnøddedressing

Sidst i bogen er der opskrifter på dressing, pesto og mole, der er mange skønne dressinger, samt indslag med sprødt til salaten som Mette Løvbom salattøsen kalder knas og knæk og lynsylt alle ting der kan pifte salaten op.

Mit indtryk af bogen – Først tak til Politikens forlag for at sende mig salattøsens nye bog Salattøsens sunde fyldige salater. Jeg er vild med salattøsen og hun er en af mine favorit forfatter til salatbøger, hendes salater er altid nemme at lave, der er altid fin oversigt hvor man kan søge på grøntsag som gør det nemt at lave smagfulde sunde salater og med 80 nye salatopskrifter er det ikke svært med variation til hverdagens eller festens salat. Jeg glæder mig meget til at komme i gang med den fine bog, til hver salat er der et fint indbydende inspirations billede af salaten. Trænger du til helt ny inspiration til dine salater med spændene smagssammensætninger. Kan og vil jeg varmt anbefale Salattøsens sunde fyldige salater. Opskrifterne er nemme at følge og det er ikke opskrifter hvor der skal indkøbes mange specielle ting som man ikke får brugt, ved hver opskrift er der en lille kasse med et nyttigt tips.

Køb den eller skynd dig at skriv den på ønskeseddelen, et absolut must have på reolen ved salatbøgerne. Som du ikke vil fortrydeSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *