Primula – vulgaris

Primula – vulgaris

Der findes et utal af primula både til stue og have i mange skønne farver og efterhånden også med forskellige blomster. Stueprimula kom til Europa i 1908 fra Kina, Planterne holder at at stå køligt og uden for megen sol. Når de smukke farvestrålende primula kommer i handel, kan jeg ikke stå for dem, hos os er det starten på et nyt år hvor vi går mod lysere tider. Efter blomstring sætter jeg dem ud i haven, nogle kommer flittigt igen og igen.

Vanding – Vandes jævnligt, må ikke tørre ud mellem vandingerne

Gødning – gødes sjældent

Placering – Halvskygge øst og vest vindue

Holdbarheden i stuen er kort, fjern visne blomster og blade, så snart de ses – de trives bedst på terrassen, jeg har dem altid i små potter, på terrassen og i drivhuset, så tager jeg dem ind et par dag og så ud igen, det fungerer så fint, de kan med fordel plantes ud i haven når de er blevet lidt kedelige.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *