RABARBER GRØD

Jeg har rabarber i haven, 4 store gamle planter som kommer meget tideligt da jeg har rabarberklokker på dem, jeg bruger flittigt til mange ting, blandt andet til rabarber grød det syntes jeg hører sommeren til, jeg bruger sødmælk da det godt må smage af lidt. Det er nemt og en lækker dessert som nemt kan laves dagen før da den gerne må være rigtig kold.
4 personer
- 1 vaniljestang
- 500 g rabarber
- 4 ½ dl vand
- 170 g sukker
- 4 spsk. ideal jævning
Skær rabarberne i skiver af cirka 1/2 cm. Kom dem i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn, samt den flækkede vaniljestang.
Lad det koge op og lad derefter grøden simre under låg i cirka 15-20 minutter.
Smag grøden til – hvis den ønskes sødere, så tilføj mere sukker. Kom herefter din ideal jævning i grøden, start med 2 spsk og rør rundt, og tilsæt de sidste 2 skefulde.
Stil grøden i køleskabet til den skal serveres.
Server rabarbergrød kold med sødmælk eller ½ mælk og ½ fløde

Det smager skønt med forskellige ristede nødder.

GOD RABARBER SÆSON