GLØGGEKSTRAKT

GLØGGEKSTRAKT

Gløggekstrakt eller gløgg essens 2 navne til noget der hører julen til. Jeg laver altid min egen gløggekstrakt, jeg laver den først i december og lader den trække.

OPSKRIFTEN 1 LITER 

6 dl portvin

2½ dl snaps

1½ dl mørk rom

50 g frisk ingefær

10 sorte peberkorn

10 hele nelliker

5 hel allehånde

4 kanelstænger ca 10cm

5 stjerneanis

1 vaniljestang

10 kardemommekapsler

Start med at komme de tørre ingredienser i en gryde, flæk vaniljestangen og kom den ned i gryden, skral ingefæren og skær den i skiver.

Tilsæt så det flydene og varm forsigtigt op til ca 65 grader, lad det simre ved 65 grader, held derefter ekstrakten på en flaske og lad det trække fra 3 timer til flere uger.

Når det har trukket sier du gløggekstrakten og den er klar til at bruge, jeg syntes sådan 1 liter passer fint til 2 flasker rødvin.

GOD FORNØJELSE



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *