Sjove mærkedage i køkkenet

Januar :  Årets Fuldkornsdag sætter fokus på fuldkorn. Dagen afholdes 3. fredag i januar hvert år.

2 Februar : Kyndelmisse. den gamle kristne helligdag ½ delen af vinteren er gået, og dagen fejres ved at tænde lys i mørket, spise pandekager og server en solid varmende ret til aften 

5. Februar: International Nutella dag

9 Februar : International pizzadag

14. Februar: Valentins Dag

Fastelavn/karneval : Er en af årets bevægelige fester som falder på en ny dato hvert år. altid mellem 1 februar og 7 marts. det er altid Søndag syv uger før påskedag.  Falder på flg. datoer – 2020 23/2 – 2021 14/2 – 2022 27/2 – 2023 19/2 – 2024 11/2 – 2025 2/3

Februar/Marts : Pandekagedagen

Hvert år er det pandekagedag den første tirsdag efter fastelavn. Skal din være med syltetøj, sukker eller is?

25 : Marts Vaffeldag 

Vaffeldag fejres d. 25. marts. Vafler spises oftest som dessert med fx syltetøj, sirup eller flødeskum. Men ligesom med madpandekager, kan vafler også sagtens gøre sig gældende i en forret eller hovedret.

April : Økodag

De økologiske landmænd i Danmark sætter hvert år malkekøerne på græs i april, og det er altså supersjovt at se dem komme ud på marken.

Maj Kagens dag 

Kagens Dag success’en har nu varet i snart 25 år
Siden 1997 har de danske bager- og konditormestre, med Københavns Bagerlaug i spidsen, inviteret til et kæmpe kagebord. Både for at fremvise det bedste, som branchen kan formå, men også for at støtte kræftsyge børn ved at give overskuddet fra entreindtægterne til Børnecancerfonden.

13. Maj: Mors dag

Hyld din mor, selv om hun nogle gange kan være lidt irriterende. Hun gør jo også så mange gode ting for dig, så hun fortjener en blomst og noget chokolade.

1. Juni: Mælkens dag

Der er fokus på mælk, som er vigtigt for vores knogler, i hele verden på den her dag.

5. Juni: Fars dag

Nu er det din fars tur til at blive hyldet for alle de ting, han hjælper dig med. En god bog, chokolade eller en god parfume bliver han sikkert glad for.

18. Juni : International picnic dag 

Frem med tæppe og lækkerier, lidt koldt og drikke. Ud og nyd den skønne natur eller en skøn park.

Juli : International is dag

Datoen varierer fra år til år, men det er altid den tredje søndag i juli.

4. Oktober : Kanelbollensdag

Mange danskere glæder sig over, at kanelbollen på et tidspunkt tog turen over sundet, så den nu er i Danmark under navnet, kanelsnegl. I slutningen af 2013 var EU ved at true kanelsneglen eksistens, men hos de danske bagere overlevede den i en lidt mildere variant, med en anelse mindre kanel. Så lad os fejre kanelsneglen med en masse lækker hjemmebag.

I Sverige fejres “Kanelbollens dag” hvert år den 4. oktober. Denne dag spises der ekstra mange kanelboller, og der arrangeres konkurrencer om den bedste opskrift.

Den svenske kanelbolle ligner egentlig mere en kanelsnegl med groft perlesukker på. Men uanset om det er en bolle eller snegl, så er det sjovt og nemt at bage.

11. Oktober : Brunsvigerens dag 

Brunsvigeren gjorde sit indtog i 1830 og har siden været afholdt. det er dog uvist om brunsvigeren, stammer fra Fyn eller fra Tyskland. Men at den fik sin egen dag i 2017 det ved jeg. Dagen blev opfundet af radioværeter på p4 Fyn Erik Nielsen & Jacob Risbro.

Oktober : Den store bagedag.

Den Store Bagedag falder altid om torsdagen i efterårsferien uge 42.

31. Oktober: Halloween

Denne her dag er alt lidt uhyggeligt, for det er Halloween, og man må gerne klæde sig ud som spøgelse for at forskrække sin lillebror eller søster.

13. December : Luciadag

Fejres mange steder med Luciaoptog og luciaboller